B R U N

B R U N – Shawl – Last Notes
B R U N – Shawl – Last Notes

Zo’n negen jaar geleden ben ik begonnen met mijn eerste handgemaakte shawl: ‘Last Notes. Ik maakte zo nu en dan al shawls, waar ik vervolgens knoopjes van parelmoer of rozetjes van zijde op naaide. Later borduurde ik er alleen abstracte lijnen op. De shawls waren voor eigen gebruik. Totdat iemand een keer vroeg of ze te koop waren. Zo is langzaam het idee geboren om shawls te maken van overgebleven stoffen.

Ik heb het altijd leuk gevonden om op zoek te gaan naar de allermooiste stoffen, maar het was me vooral te doen om het hergebruik van overgebleven materialen, met een mooi woord: upcycling. Gaandeweg kreeg ik ook een duidelijk beeld van het totaalplaatje: helemaal handgemaakt, zonder ook maar één machine, een accent op vlakverdeling (dus alle stof gebruiken). Een nieuw artikel van mijn huisatelier B R U N was geboren.

Eén keer per jaar koop ik in Antwerpen zijde die over is van voorgaande collecties van de wereldberoemde Belgische ontwerper Dries van Noten. Dat hergebruik, dat upcyclen, geeft zo’n fijn gevoel: mijn eigen kleine bijdrage aan handcrafted slow fashion. Met passie en liefde gemaakt, kan ik wel zeggen! Ik verkoop de shawls in mijn winkel en online. Ik heb ze ‘Last Notes’ genoemd, met dank aan Joris Vermeulen. Vrij vertaald: ‘Laatste Noten’, maar dat snapte je misschien al ; )

Muzikanten zeggen na afloop van een concert weleens tegen elkaar: ‘Bedankt voor de mooie noten.’ Ik zeg datzelfde, tegen Dries!

 

Winkelwagen
Scroll naar boven